Digitális témahét a Csokonaiban 2017-ben
Iskolánk 2017-ben is csatlakozott a Digitális témahéthez.

Ezen az oldalon szeretnénk beszámolni projektjeinkről, programjainkról.


Digitális témahét 2017

Program az 5-8.-os korosztálynak

"A 1,5 órás workshop ideje alatt, a gyermekek betekintést kapnak a 3D animálás alapjaiba, különböző animációs technikákba, valamint a foglalkozás végére elkészíthetik saját 3D animációjukat is. Az eTalon School a 3D modellezés tanításán keresztül élményszerűvé és kreatívvá teszi a hagyományos iskolai tanulás folyamatát is, miközben a tanulók egy korszerű tudás birtokosává is válnak"

Forrás: Digitális témahét programok

3D animáció bemutató óra

Az Etalon School két munkatársa tartott a mai napon bemutató órát a 6. és 7. évfolyamos
tanulóknak a 3D modellezésről.
A gyerekeket korábban is érdekelte a téma, emiatt várták a bemutató időpontját. Az órán
nagyon figyeltek, sok kérdés is elhangzott. A feladatokat sikeresen teljesítették, és
elégedetten, új élményekkel gazdagodva jöttek ki az óráról.
Reméljük máskor is részt vehetünk hasonló órákon, hogy minél több gyerek
megismerkedhessen a 3D animáció világával.

Matekos rejtvénykönyv az 5.b-ben és c-ben


Irodalátogatás az EPAM-nál.

Hétköznapok egy szoftverfejlesztő cégénél.

Az esményről készült fotók az alábbi albumban tekinthetők meg.

A DTH keretében ötödikeseimmel (5.a) ellátogattunk a Magyarországon ezer főt foglalkoztató EPAM Systems Kft-hez, amely Közép-Európa legnagyobb, komplex szoftverfejlesztési megoldásokat nyújtó cége. A belvárosban elhelyezkedő irodaház előtt már várt ránk a csoport vezetője. Először egy foglakoztató terembe invitáltak bennünket, ahol az "előadó" megpróbálta felvázolni a gyerekeknek a cég profilját. De a kis csapat tagjai szinte minden mondata után kérdésekkel bombázták, amire ő készséggel válaszolt is. A gyerekek remek kérdéseit apróbb ajándékokkal jutalmazta. (lufi, puzzle, céges toll, ...) Látva, hogy a gyerekek másfelé vezetik a beszélgetés fonalát, gyorsan átértékelte a helyzetet, és feladva előzetes terveit, igazodott a gyerekek igényeihez.

A beszélgetés után 3 csoportra bontotta sz osztályt, és mindenki más helyszínről indulva, de lényegében ugyanazokat a helyeket érintve, szakavatott kísérővel megtekinthette a cég jó pár fejlesztő-teamjének munkaállásait, bepillantást nyerve az ott dolgozók munkájába. Láttak a gyerekek 3D-s nyomtatót (nyomtatást), megtekinthették egy rajzolóprogram munkáját, (a rajzolt képet el is hozhatták), mindenki kipróbálhatta a VR szemüveget, látták, a dumplamonitoros munkavégzést, hallhattak a legtitkosabb programok használatának feltételeiről, hogy csak a legérdekesebbeket említsem. A program végén a csoportot vendégül látták a büfében, ahol üdítőt vagy forró italt választhattak maguknak. Természetesen a gyerekeket ez is elvarázsolta.

A kísérőink egybehangzóan csak dicsérni tudták a csoportokat érdeklődésük, kíváncsiságuk és sok okos kérdésük okán. Ez bennünket, tanárokat is nagyon jó érzéssel töltött el. A hazafelé vezető úton több gyerek - fiúk és lányok is - azt mesélték, hogy nagyon tetszett nekik az itt folyó munka, és hogy szeretnének ilyen irányba továbbtanulni. Ha csak egy gyereknek is segítettünk ezzel a látogatással a pályaorientációban, már nem mentünk hiába erre a programra. De akkor sem volt hiábavaló a kirándulás, ha csak kicsit rácsodálkozhattak a gyerekek az őket körülvevő digitális világ egy-egy szeletére. Minden felső tagozatos osztálynak szívből ajánlom ezt a jó kis lehetőséget, ami az év végéig tart és nem korlátozódik egyetlen hétre.

Szabóné András Erika, matematika tanár


A 3. évfolyam meseprojektje

Meseország

A 3.b projektje több helyen is megtekinthető.

A tanító blogjában

Az osztály projektoldalán

Meseország megalakult.

A mesehősök megtaláltattak: Nati, Panni, Lorena, Krisz, Angi

A csoportok megalakultak, nevük is lett: Frakkok, Mesések, A király és 4 lánya, A pajzsosok, Mosolygós nyalókák

Kezdődhet a nagy munka!

Segítségünkre vannak a 3. évfolyam tanulói és a Palotási Általános Iskola 3. osztálya.


Közös, országos projekt

Magyarország Diákszemmel

Iskolánk csatlakozott  a Tóthné Bán Gyöngyi által indított közös projekthez, mely Magyarországot mutatja be a diákok szemével.

Nem csak Magyarország csodálatos vidékeivel ismerkedhettünk meg , hanem sok IKT -s ötletet is tanulhattunk egymástól.


A közös veboldal ITT található.

A 3.b által készített anyag ITT tekinthető meg.